Amedei

Italská tradiční manufaktura, která spravuje vlastní venezuelské plantáže. Mají své kakao pod neustálým dohledem a hlídají si nejvyšší kvalitu.

Italská čokoláda Amedei se na trhu objevila poprvé v roce 1998. V manufaktuře, kterou vedou sourozenci Cecilia a Alessio Tessieri z toskánského městečka La Rotta Pontedera nedaleko Pisy, pracuje asi 20 zaměstnanců a čokoláda se tu vyrábí starým precizním způsobem. Možná také proto se jedná o jednu z nejlepších čokolád na světě.

Nejvyšší kvalita čokolády Amedei byla dosažena složitým procesem, který začal hledáním kakaových bobů na vlastních plantážích. Amedei vlastní plantáže ve Venezuele, kde se pěstuje původní druh Criollo, který je velmi vzácný.

Jsou používány pouze ingredience absolutně nejvyšší kvality a jsou kombinovány do perfektních celků. Kakaová hmota, třtinový cukr, mléko z horských pastvin a přírodní ovocné extrakty.

Pravidelně sbírají úspěchy na prestižní celosvětové soutěži Academy of Chocolate.