299
ks

Friis-Holm
LA DALIA NICARAGUA
60% hořká čokoláda 100 g

Skladem 18 ks
Citrusy, ostružiny
Tóny
Silná
Intenzita
Květiny
Dochuť

Tato tabulka je vyrobena z kakaa od deseti pěstitelů v La Dalia, Nikaragua. Pěstují směs kakaových odrůd známých a neznámých starých stromů, které jsou dědictvím v jejich sadech. Odmítají boby třídit podle typu! Ale tento mix se tak dobře doplňuje - jeden z nejlepších, jaký kdy měli ve Friis-Holm možnost ochutnat. Silná aromatická kyselost, tóny černých bobulí a květinová sladkost.

299
260 Kč bez DPH
ks

PŮVOD ČOKOLÁDY

Nikaragua
Původ bobů
Dánsko
Vyrobeno


Výrobce: FRIIS-HOLM CHOKOLADE, Katalogové číslo: 5711806413011 Hmotnost: 100 g

Složení

kakaové boby, třtinový cukr, kakaové máslo. Může obsahovat stopy mléka. Obsah kakaa min. 60 %.

Nutriční hodnoty (na 100g):

Energie
2425/579 kJ/kcal
Tuky
36 g
    z toho nasycené mastné kyseliny
12 g
Sacharidy
38 g
    z toho cukry
30 g
Vláknina
g
Bílkoviny
7,5 g
Sůl
0,01 g
Poznejte čokoládovnu

FRIIS-HOLM CHOKOLADE

Mikkel Friis-Holm, původně šéfkuchař, zakladatel čokoládové značky Friis-Holm Chocolade, je opravdu zanícený pro svou sladkou práci. Patří mezi špičku nejlepších čokolatiérů světa.

Mikkel se k čokoládě dostal přes svá studia DNA kakaa v Nikaragui ve Střední Americe. Na základě těchto znalostí si při výrobě svých tabulek pohrává s dobou fermentace, kdy nechává některé kakaové boby fermentovat kratší dobu nebo nechává kakao stejného původu a odrůdy obracet ve fermentačních boxech dvakrát a třikrát. Můžete tedy ochutnat dvě tabulky čokolády z jedné várky kakaových bobů a posoudit, do jaké míry může nepatrná změna v procesu výroby finálně ovlivnit její chuť.

Téměř každá z čokolád získala prestižní ocenění Chocolate Awards ve světové nebo evropské kategorii a opravdu si je zaslouží. Pokud ochutnáte jednu, nebudete chtít nikdy přestat.

Všechny čokolády od FRIIS-HOLM CHOKOLADE

Hodnocení čokolády

Každému chutná něco jiného. Chuťová paleta souvisí s vašimi chuťovými buňkami. Tento graf může sloužit jako návod k chuťovým tónům, které můžeme v čokoládě najít, a poradí vám, jak se v chuti orientovat. Vaše Šárka.


Intenzita
Barva
ČERNÁ EBENOVÁ OŘECHOVÁ MAHAGON TŘEŠNĚ JANTAR OBILÍ SMETANOVÁ BÍLÁ TANINY HOŘKOST SLADKOST ČERSTVÉOVOCE SUŠENÉOVOCE KVĚTINY KOŘENÍ BYLINY PRAŽENÍ KARAMEL TEXTURA MLÉKO KAKAO JEMNOST
Podobné čokolády

DALŠÍ SKVĚLÉ ČOKOLÁDY

Bio
FRIIS-HOLM O´PAYO 50% mléčná čokoláda 100 g

Friis-Holm

O'Payo mléčná

50% mléčná čokoláda 100 g
299
Bio
FRIIS-HOLM O´PAYO HAZELNUT 50% mléčná čokoláda s ořechy 100 g

Friis-Holm

O´Payo Hazelnut

50% mléčná čokoláda s ořechy 100 g
299
Bio
FRIIS-HOLM WHITE 40% bílá čokoláda Ekvádor 100 g

Friis-Holm

White Ecuador

40% bílá čokoláda 100 g
299

Friis-Holm

Dark Milk

55% mléčná čokoláda 100 g
299

Friis-Holm

Dark milk

65% mléčná čokoláda 100 g
299
Bio
FRIIS-HOLM O´PAYO 68% hořká čokoláda 100 g

Friis-Holm

O'Payo Nicaragua

68% hořká čokoláda 100 g
299

Friis-Holm

La Dalia Nicaragua s boby

60% hořká čokoláda 100 g
299

Friis-Holm

La Dalia Nicaragua

70% hořká čokoláda 100 g
299

Friis-Holm

La Dalia Nicaragua

85% hořká čokoláda 100 g
299

Friis-Holm

Medagla Nicaragua

70% hořká čokoláda 100 g
299

Friis-Holm

Rugoso Bad Fermentation

70% hořká čokoláda 100 g
299

Friis-Holm

Chuno Double Turned

70% hořká čokoláda 100 g
299

Friis-Holm

Barba Nicaragua

70% hořká čokoláda 100 g
299

Friis-Holm

Nicaliso Nicaragua

70% hořká čokoláda 100 g
299

Friis-Holm

Johe Nicaragua

70% hořká čokoláda 100 g
299

Friis-Holm

Indio Rojo

70% hořká čokoláda 100g
299

Friis-Holm

Madagascar fast dried

64% hořká čokoláda 100 g
299

Friis-Holm

Madagascar slow dried

64% hořká čokoláda 100 g
299