Prodej skončil

To’ak Chocolate
ALCHEMY SALPRIETA PEANUTS
65% hořká čokoláda s buráky a salprietou 56 g

Intenzivně kořeněné
Tóny
Silná
Intenzita
Zemitost, bujón
Dochuť

S touto tabulkou vás čeká nejenom degustační výlet do světa té nejlepší čokolády, ale také gastronomický zážitek s exotickým pokrmem jižní Ameriky. Salprieta je tradiční pokrm oblasti Manabí v Ekvádoru, který je známý mixem exotického intenzivně voňavého koření. V tabulce najdete namleté buráky, achiote pastu, která dodává čokoládě načervenalou barvu, mletou kukuřici, koriandr a mořskou sůl. Tahle tabulka rozhodně patří k těm nejzvláštnějším, co jsme kdy ochutnali. Těšíme se, co na ni řeknete vy. Dobrou chuť.

Prodej skončil

PŮVOD ČOKOLÁDY

ALCHEMY - historicky první ochucená řada od slavných a vynikajících To'ak Chocolate z Ekvádoru. Všechny tabulky jsou takové, aby vám co nejblíže zprostředkovaly exotické tradiční chutě Jižní Ameriky, And i deštných pralesů. Výborné tabulky jsou zabaleny v krabičkách, které jsou samy o sobě uměleckým a grafickým dílem. Na každé krabičce najdete obrázek od místních umělců, který si dle pokynů na zbytku obalu můžete uchovat například jako záložku do knížky. Krabička ukrývá vždy čtyři samostatně zabalené čokolády. Ve dvou případech: Rainforest Nuts a Andean Mints je každá ze čtyř čokolád ochucena jinou tradiční příchutí a můžete si tak i s "malou" čokoládou udělat doma VELKOU domácí degustaci. Na obalu najdete kompletní informace, co vás čeká během ochutnávání, jak čokolády vznikaly, jak čokoládovna zpracovává kakaové boby a samozřejmě i o umělcích, kteří obaly vyzdobili. Máte se na co těšit a my se těšíme na vaši zpětnou vazbu. Vaše Šárka 

Ekvádor
Původ bobů
Ekvádor
Vyrobeno


Výrobce: To’ak Chocolate, Katalogové číslo: 850014211769 Hmotnost: 56 g

Složení

ekvádorské kakaové boby, třtinový cukr, arašídy, salprieta (arašídy, achiote, koriandr, mořská sůl, mletá kukuřice), achiote pasta (achiote, mořská sůl), koriandr, kakaové máslo. Může obsahovat stopy mléka, sóji nebo ořechů. Obsah kakaa: min. 65 %.

 

 

Nutriční hodnoty (na 100g):

Energie
2510 g
Tuky
43 g
z toho nasycené mastné kyseliny
21 g
Sacharidy
50 g
    z toho cukry
21 g
Vláknina
0 g
Bílkoviny
7.1 g
Sůl
0 g
Poznejte čokoládovnu

To’ak Chocolate

Tato výjimečná čokoládovna se zrodila v Ekvádoru v roce 2007. Založil ji Jerry Toth (na fotografii) a společně se svou neziskovou organozací Third Millennium Alliance zde pomohl založit ekologickou rezervaci, kde najdete 560 hektarů tropického lesa. Právě zde začal s kultivací místních kakaovníků a ručně vyrábět čokolády ve svém malém bambusovém domku uprostřed pralesa.
To’ak Chocolate vyrábí své tabulky ze vzácné místní odrůdy kakaa Nacional, jehož historie sahá až do období 5.300 let př. n. l., do dob, kdy kakao bylo vůbec poprvé objeveno a ochutnáno. Na počátku 21. století se věřilo, že tato odrůda již úplně vymizela. V údolí Piedra de Plata, kde mají To’ak Chocolate svou přírodní rezervaci však byly nalezeny kakaovníky, u kterých testy DNA potvrdily, že jde o 100% čistou odrůdu Nacional. Toto kakao je označováno jako „Heirloom by the Heirloom Cacao Preservation Fund.“
A jak o sobě říkají sami To’ak Chocolate: „To’ak posláním je změnit světový pohled na hořkou čokoládu a povznést výrobu a chuť na stejně silný zážitek, jakými jsou sklenička archivního vína nebo kvalitní whisky.“

Všechny čokolády od To’ak Chocolate

Hodnocení čokolády

Každému chutná něco jiného. Chuťová paleta souvisí s vašimi chuťovými buňkami. Tento graf může sloužit jako návod k chuťovým tónům, které můžeme v čokoládě najít, a poradí vám, jak se v chuti orientovat. Vaše Šárka.


Intenzita
Barva
ČERNÁ EBENOVÁ OŘECHOVÁ MAHAGON TŘEŠNĚ JANTAR OBILÍ SMETANOVÁ BÍLÁ TANINY HOŘKOST SLADKOST ČERSTVÉOVOCE SUŠENÉOVOCE KVĚTINY KOŘENÍ BYLINY PRAŽENÍ KARAMEL TEXTURA MLÉKO KAKAO JEMNOST
Průměrné hodnocení 5. Vypočteno z 1 hodnocení
Všechna hodnocení
TT -
06.02.2023

Nečekejte tradiční arašídovou chuť, je to netradiční a nedá se k ničemu moc přirovnat, plný a exotický dojem.

Recenze píší jen zákazníci, kteří tento produkt zakoupili. Více informací