12
ks
Šárka recommends

Skladem 10 ks   When will you deliver the goods to me?
Zralé švestky, banán
Tones
Silná
Intensity
Koření
Aftertaste

Rugoso is a typical variety for Nicaragua. The fermentation, or cocoa fermentation, for this table breaks all the established rules of the process - the shortened fermentation time gives the beans an intense floral flavour with notes of unripe plums and green bananas. Just as a good wine ages, so does this table of chocolate. It tastes best 18 months after it is made, when you will find ripe plums and spices in its flavour.

12
11 Kč bez DPH
ks
🍫   With purchases of 2499 Kč and over you will get 80 g Original Beans drops for free and make Alena happy.

Chocolate origin

Nicaragua
Beans origin
Denmark
Manufactured


Maker: FRIIS-HOLM CHOKOLADE, EAN: 5715247417010 Weight: 100 g, 100 g = 12,00 Kč

Contain

kakaové boby, třtinový cukr, kakaové máslo. Může obsahovat stopy mléka. Obsah kakaa: min. 70 %.

Nutritional values ​​(per 100g):

Energy
2425/579 kJ/kcal
Fats
36 g
    of which saturated fatty acids
12 g
Carbohydrates
38 g
    of which sugars
30 g
Fiber
g
Proteins
7,5 g
Salt
0,01 g
Discover chocolate maker

FRIIS-HOLM CHOKOLADE

Mikkel Friis-Holm, původně šéfkuchař, zakladatel čokoládové značky Friis-Holm Chocolade, je opravdu zanícený pro svou sladkou práci. Patří mezi špičku nejlepších čokolatiérů světa.

Mikkel se k čokoládě dostal přes svá studia DNA kakaa v Nikaragui ve Střední Americe. Na základě těchto znalostí si při výrobě svých tabulek pohrává s dobou fermentace, kdy nechává některé kakaové boby fermentovat kratší dobu nebo nechává kakao stejného původu a odrůdy obracet ve fermentačních boxech dvakrát a třikrát. Můžete tedy ochutnat dvě tabulky čokolády z jedné várky kakaových bobů a posoudit, do jaké míry může nepatrná změna v procesu výroby finálně ovlivnit její chuť.

Téměř každá z čokolád získala prestižní ocenění Chocolate Awards ve světové nebo evropské kategorii a opravdu si je zaslouží. Pokud ochutnáte jednu, nebudete chtít nikdy přestat.

More chocolate from FRIIS-HOLM CHOKOLADE

Hodnocení čokolády

Každému chutná něco jiného. Chuťová paleta souvisí s vašimi chuťovými buňkami. Tento graf může sloužit jako návod k chuťovým tónům, které můžeme v čokoládě najít, a poradí vám, jak se v chuti orientovat. Vaše Šárka.


Intenzita
Barva
ČERNÁ EBENOVÁ OŘECHOVÁ MAHAGON TŘEŠNĚ JANTAR OBILÍ SMETANOVÁ BÍLÁ TANINY HOŘKOST SLADKOST ČERSTVÉOVOCE SUŠENÉOVOCE KVĚTINY KOŘENÍ BYLINY PRAŽENÍ KARAMEL TEXTURA MLÉKO KAKAO JEMNOST
Průměrné hodnocení 5. Vypočteno z 1 hodnocení
Všechna hodnocení
Tomáš T. -
30.07.2021

Originální přístup při výrobě přinesl velmi zajímavou kombinaci nečekané jemnosti (na hořkou čokoládu) s příjemným trpkým dozvukem daným taniny. Chuťové tóny jsou spíš subtilní, pokud o nich nevíte možná je ani nezaznamenáte. Každopádně nadstandardní čokoláda s příjemnou úrovní trpkosti.

Recenze píší jen zákazníci, kteří tento produkt zakoupili. Více informací
Podobné čokolády

DALŠÍ SKVĚLÉ ČOKOLÁDY

Bio
Šárka recommends

299
Add to cart
ks
Bio
Šárka recommends

299
Add to cart
ks
Šárka recommends

299
Add to cart
ks
Šárka recommends

299
Add to cart
ks