Kakao a výroba čokolády se již dlouhou dobu těší velkému zájmu. Tomuto tématu se ve své práci každý den věnuje degustátorka čokolády. Co taková profese obnáší? Jak se k ní člověk dostane? A kolik degustátorů čokolády v ČR existuje?
Blog
Chocolate is undoubtedly one of the most popular delicacies, so it's no wonder it has its own blog. Read our posts about chocolate from our experienced taster and her colleagues at Chocolate.cz.
Vítězové International Chocolate Awards 2023
Milovníci čokolády, gratulujeme za loňský rok všem čokoládovým vítězům, kteří získali medaile na světovém finále Intermartional Chocolate Awards 2023. V letošním ročníku nám opět udělaly radost radost čokoládovny z České republiky: Lidka z Kutné Hory a hlavně Lílá ze Staré Paky, která získala svou první bronzovou medaili. Tady máte výběr ze seznamu oceněných, některé z nich najdete i na našem e-shopu. Dostaly by tyhle čokolády medaili i od vás? Vaše Šárka
Otevřít článek
Vítězové International Chocolate Awards 2021/2022
Zajímá vás, kdo si letos odnesl prestižní mezinárodní ceny International Chocolate Awards? Tady je máte!
Otevřít článek
Nejlepší COOKIES (sůši) na světě
Jaká je vaše představa o těch nejlepších sušenkách? Máme pro vás recept, který zaručeně splní vaše sušenkové sny. Ty nejčokoládovější z čokoládových sušenek, které mají měkký střed a na povrchu křupnou. Hned jsou hotové a se sklenicí mléka nebo vámi oblíbeným šálkem čaje či kávy vás potěší na těle i na duchu a nejen vás, ale i všechny kolem, kterým dáte ochutnat.
Otevřít článek
Ideální horká čokoláda nejen pro kavárny a restaurace
Hledáte do své restaurace nebo kavárny kvalitní čokoládu na přípravu horké čokolády nebo dezertů?
Otevřít článek
Čokoláda ve filmu
Jako milovníci čokolády určitě patříte i k fanouškům čokoládových filmů. Filmů, které vás „donutí“ po prvních minutách vyrazit k sladké domácí skříni a najít Vaši oblíbenou čokoládovou tabulku.
Otevřít článek
Bílá čokoláda – je to vůbec čokoláda?
Určitě jste se setkali s názorem, že bílá čokoláda, vlastně ani čokoláda není. I v obchodě se mi často stává, že zákazníci přicházejí pro čokoládu a automaticky bílou čokoládu zavrhují, právě se slovy, že o čokoládu vůbec nejde. Jak to s ní vlastně je?
Otevřít článek
Aktuální trendy v čokoládovém světě
Stejně tak, jak je tomu ve světě gastronomie, ale například i módy, se mění trendy ve světě ochucených čokolád. Každé zhruba dva roky přicházejí čokolatiéři s novinkami a v některých případech i velmi netradičními kombinacemi chutí. Samozřejmě zůstávají KLASIKY, o kterých si myslím, že nevystřídá nikdy nic, jako jsou oříšky, slaný karamel, chilli nebo mořská sůl.
Otevřít článek
Dark Milk – kvalitní čokoláda nemusí být jen hořká
V posledních zhruba dvou letech je ve světě čokolády velmi intenzivně slyšet o takzvané Dark Milk čokoládě. Pokud si všímáte tabulek i v běžných obchodech s potravinami, určitě vám neunikly tabulky s tímto názvem od velkých komerčních výrobců.
Otevřít článek
Co je to bean-to-bar čokoláda a čím se liší od tabulky ze supermaketu
Lámete si občas hlavu nad tím, jak si vybrat kvalitní čokoládu a jaký je vlastně rozdíl mezi bean to bar tabulkami a těmi ze samoobsluhy? Máme pro vás malý vhled do rozdílů mezi těmito, na první pohled téměř stejnými, tabulkami.
Otevřít článek