Zaabär

Tato belgická čokoládovna se doslova řídí heslem, že čokoláda je kořením života. Tabulky se skořicí, zázvorem, koriandrem, anýzem a dalšími.

Pokud by Vás zajímal význam poněkud exotického názvu Zaabär, vězte, že se jedná o inspiraci tureckým kořenářským trhem (bazaar), který majiteli učaroval pro svoji charakteristickou směsici chutí, vůní i emocí. Není proto žádným překvapením, že právě koření hraje v této výrobně čokolády hlavní roli. Mezi typickými příchutěmi čokoládových pochutin zde tak najdete základní výbavu každé správné hospodyňky: skořici, zázvor, koriandr, anýz, kardamom a mnohé další. Tato belgická čokoládovna se zkrátka doslova řídí heslem, že čokoláda je kořením života!

Firmu založil v roce 2007 Belgičan François-Jean Decarpentrie s jasným cílem: propojit jemnou chuť belgické čokolády s nejrůznějšími vůněmi světa. Mimo jiné lákala zakladatele i idea propojení „vnitřního a vnějšího světa čokoládovny“ – tedy výroby čokolády a samotného prodeje na jednom místě. To se mu povedlo, a tak již po prvním roce vzniká v Bruselu „Zaabär Factory Shop“: unikátní prostor, kde se na 600m2 vyrábějí ty nejlahodnější čokoládové pochutiny, zatímco o pár metrů dál se François-Jean setkává se svými zákazníky.

Většina čokolád speciálně vakuově balená – tak aby si uchovaly svoji čerstvost a jedinečné aroma.