Amedei
Italská čokoláda Amedei se na trhu objevila poprvé v roce 1998. Ve staromódní manufaktuře, kterou vedou sourozenci Cecilia a Alessio Tessieri z toskánského městečka La Rotta Pontedera nedaleko Pisy, pracuje asi 20 zaměstnanců a čokoláda se tu vyrábí starým, precizním způsobem. Možná také proto se jedná jednu z nejlepších čokolád na světě.
Nejvyšší kvalita čokolády Amedei byla dosažena složitým procesem, který začal hledáním kakaových bobů na vlastních plantážích. Amedei spravuje a vlastní plantáže ve Venezuele, kde se pěstuje původní druh Criollo, který je velmi vzácný.
Jsou používány pouze ingredience absolutně nejvyšší kvality a jsou kombinovány do perfektních celků. Kakaová hmota, třtinový cukr, mléko z horských pastvin a přírodní ovocné extrakty.
Pravidelně sbírají úspěchy na prestižní celosvětové soutěži Academy of Chocolate.