198
ks

Feitoria do Cacao
COSTA RICA UPALA 92%
92% hořká čokoláda 50 g

Skladem 8 ks   Kdy mi zboží doručíte?
Karamel, káva
Tóny
Silná
Intenzita
Ořechy, zelené olivy
Dochuť

Ochutnáte vysokoprocentní hořkou čokoládu z kakaových bobů z Kostariky. Plantáž z jedné strany omývá oceán a z druhé strany je v blízkosti vulkanické oblasti, což chuť kakaa velmi ovlivňuje. Upala cocoa najdete nedaleko nikaragujských hranic a má sladké plné tóny karamelových bonbónů, smetany, ořechů a kávy. V dochuti možná objevíte lískové ořechy, mandle a dijonskou hořčici. Hezkou degustaci.

198
177 Kč bez DPH
ks

PŮVOD ČOKOLÁDY

Kostarika
Původ bobů
Portugalsko
Vyrobeno


Výrobce: Feitoria do Cacao, Katalogové číslo: 5600266139084 Hmotnost: 50 g, 100 g = 396,00 Kč

Složení

kakaové boby, třtinový cukr. Obsah kakaa min.: 92 %. Může obsahovat stopy ořechů.

Nutriční hodnoty (na 100g):

Energie
2564/620 kJ/kcal
Tuky
51 g
    z toho nasycené mastné kyseliny
32,9 g
Sacharidy
26,9 g
    z toho cukry
15 g
Vláknina
9,4 g
Bílkoviny
8,1 g
Sůl
0,02 g

CERTIFIKÁTY A OCENĚNÍ

Čokolády, které nabízíme, získávají celou řadu ocenění. Ani COSTA RICA UPALA 92% od Feitoria do Cacao není výjimkou. Získala tato ocenění a certifikáty:

Academy of Chocolate – silver

Už od roku 2005 uděluje prestižní soutěž Academy of Chocolate ceny s cílem představit světu nejtalentovanější čokoládovny a jejich nejlepší čokolády.

International Chocolate Awards – European, Middle Eastern and African Bean-to-bar

International Chocolate Awards je nezávislá soutěž, která oceňuje výrobce nejlepší čokolády z celého světa. Jako jediná plně nezávislá mezinárodní soutěž na světě usiluje o podporu čokoládoven, a hlavně malých společností a plantážníků pracujících se základní surovinou – kakaem.

Palm Oil Free

Tato čokoláda je 100% bez palmového oleje. Tím přispíváme k ochraně tropických deštných lesů v jihovýchodní Asii, Africe i Jižní Americe, a chráníme tak životní prostředí místních obyvatel, rostlin i živočichů.

Poznejte čokoládovnu

Feitoria do Cacao

Feitoria do Cacao je čokoládovna, kterou založily Tomoko Suga a Sue Tavares, ihned po jejich společné návštěvě ostrova Svatý Tomáš. Na jejich výletu se podívaly na několik místních plantáží a seznámily se přímo s pěstiteli kakaa. Během cesty blíže poznaly proces výroby čokolády a byly překvapeny, jak odlišnou chuť má kvalitní bean to bar čokoláda od běžně odstupných tabulek. Chuť opravdové čokolády byla najednou velmi bohatá, plná a sladká. Sue a Tomoko se tak přesvědčily o tom, jak důležitá je kvalita kakaových bobů na výrobu čokolády i to, že by rády podpořily místní farmáře. Díky tomuto nezapomenutelnému exotickému výletu vám nyní představujeme Feitori do Cacao čokolády, abyste i vy mohli ochutnat, jak jsou vynikající.

Všechny čokolády od Feitoria do Cacao

Hodnocení čokolády

Každému chutná něco jiného. Chuťová paleta souvisí s vašimi chuťovými buňkami. Tento graf může sloužit jako návod k chuťovým tónům, které můžeme v čokoládě najít, a poradí vám, jak se v chuti orientovat. Vaše Šárka.


Intenzita
Barva
ČERNÁ EBENOVÁ OŘECHOVÁ MAHAGON TŘEŠNĚ JANTAR OBILÍ SMETANOVÁ BÍLÁ TANINY HOŘKOST SLADKOST ČERSTVÉOVOCE SUŠENÉOVOCE KVĚTINY KOŘENÍ BYLINY PRAŽENÍ KARAMEL TEXTURA MLÉKO KAKAO JEMNOST