Prodej skončil
Novinka
Poprvé v Česku
To’ak Chocolate 75,5% hořká čokoláda Rain Harvest 2021 0H 50 g Další fotografie 8

To’ak Chocolate
RAIN HARVEST 2021 - 0 HOUR CONCH
75,5 % hořká čokoláda 50 g

Ostružiny, marmeláda
Tóny
Silná
Intenzita
Káva, dub, květiny
Dochuť

Rain Harvest kolekce od ekvádorských To'ak Chocolate je něco, co jako milovníci čokolád rozhodně musíte ochutnat. V krabičce na vás čeká tabulka vynikající čokolády z toho nejlepšího výběrového kakaa. Dostanou vás chuťové tóny ostružin, marmelády, dubového dřeva, kávy a v dochuti vás osloví květinový tón. Doporučujeme ochutnat s Rain Harvest 2021 18H, kdy sami můžete oddegustovat, jak moc doba konšování ovlivní chuť finální tabulky čokolády. Dobrou chuť.

Prodej skončil

PŮVOD ČOKOLÁDY

Profil čokolády:
• Origin: Ekvádor
• Název: Piedra de Plata
• Sklizeň: Year 2021
• Odrůda: Heirloom Nacional
• Fermentace: 4 dny
• Pražení: Medium
• Konšování: 0 h
• Složení: kakaové boby, třtinový cukr
• Síla: 75,5 % kakaa
• Gramáž: 50 g

Doplňující informace:
• Bez alkoholu (~0.001%)
• Kosher
• Vegan
• Gluten Free
• Direct Trade
• Supports Rainforest Conservation
• Bohaté na antioxidanty a theobromin

Chuťový profil:
Vůně: Ostružiny, marmeláda z červeného ovoce
Chuť: Káva
Dochuť: Dub, květiny

Ekvádor
Původ bobů
Ekvádor
Vyrobeno


Výrobce: To’ak Chocolate, Katalogové číslo: 850014211691 Hmotnost: 50 g

Složení

ekvádorské kakaové boby, třtinový cukr. Obsah kakaa: min. 75,5 %.

 

Nutriční hodnoty (na 100g):

Energie
2594 g
Tuky
44 g
z toho nasycené mastné kyseliny
28 g
Sacharidy
40 g
    z toho cukry
24 g
Vláknina
0 g
Bílkoviny
12 g
Sůl
0 g
Poznejte čokoládovnu

To’ak Chocolate

Tato výjimečná čokoládovna se zrodila v Ekvádoru v roce 2007. Založil ji Jerry Toth (na fotografii) a společně se svou neziskovou organozací Third Millennium Alliance zde pomohl založit ekologickou rezervaci, kde najdete 560 hektarů tropického lesa. Právě zde začal s kultivací místních kakaovníků a ručně vyrábět čokolády ve svém malém bambusovém domku uprostřed pralesa.
To’ak Chocolate vyrábí své tabulky ze vzácné místní odrůdy kakaa Nacional, jehož historie sahá až do období 5.300 let př. n. l., do dob, kdy kakao bylo vůbec poprvé objeveno a ochutnáno. Na počátku 21. století se věřilo, že tato odrůda již úplně vymizela. V údolí Piedra de Plata, kde mají To’ak Chocolate svou přírodní rezervaci však byly nalezeny kakaovníky, u kterých testy DNA potvrdily, že jde o 100% čistou odrůdu Nacional. Toto kakao je označováno jako „Heirloom by the Heirloom Cacao Preservation Fund.“
A jak o sobě říkají sami To’ak Chocolate: „To’ak posláním je změnit světový pohled na hořkou čokoládu a povznést výrobu a chuť na stejně silný zážitek, jakými jsou sklenička archivního vína nebo kvalitní whisky.“

Všechny čokolády od To’ak Chocolate

Hodnocení čokolády

Každému chutná něco jiného. Chuťová paleta souvisí s vašimi chuťovými buňkami. Tento graf může sloužit jako návod k chuťovým tónům, které můžeme v čokoládě najít, a poradí vám, jak se v chuti orientovat. Vaše Šárka.


Intenzita
Barva
ČERNÁ EBENOVÁ OŘECHOVÁ MAHAGON TŘEŠNĚ JANTAR OBILÍ SMETANOVÁ BÍLÁ TANINY HOŘKOST SLADKOST ČERSTVÉOVOCE SUŠENÉOVOCE KVĚTINY KOŘENÍ BYLINY PRAŽENÍ KARAMEL TEXTURA MLÉKO KAKAO JEMNOST