Prodej skončil
Šárka doporučuje
Poprvé v Česku
To’ak Chocolate hořká čokoláda 75% - Palo Santo Aged – Harvest 2019 50 g

To’ak Chocolate
PALO SANTO AGED – HARVEST 2019
75% hořká čokoláda 50 g

Citrusová borovice, máta
Tóny
Silná
Intenzita
Santal, datle, káva
Dochuť

Palo Santo patří mezi velmi intenzivně aromatické dřeviny. Vyrábí se z něj vykuřovadla, nábytek, ale znát jej můžete i z parfémů a esenciálních olejů. Je to zároveň dřevina, kterou najdete v jejím přirozeném prostředí právě například v Ekvádoru, odkud pochází i tato tabulka čokolády. Držíte v ruce tu nejvoňavější edici čokolády od To’ak chocolate. Čokoláda byla stařena v sudech ze Palo Santa a to propůjčuje této tabulce velmi silný chuťový profil. Velký zážitek.


Prodej skončil

PŮVOD ČOKOLÁDY

Profil čokolády:
• Origin: Ekvádor
• Název: Piedra de Plata
• Sklizeň: Year 2019
• Odrůda: Heirloom Nacional
• Kolekce: Signature
• Style: Cask Aged
• Staření: zrání v sudu ze Santalového dřeva
• Složení: 75 % kakaové boby, 25 % třtinový cukr
• Vyrobeno: 11/2022
• Síla: 75 % kakaa
• Fermentace: 4-5 dní
• Pražení: Medium
• Konšování: 4,5 hodin
• Gramáž: 50 g

Doplňující informace:
• Bez alkoholu (~0.001%)
• Kosher
• Vegan
• Gluten Free
• Direct Trade
• Supports Rainforest Conservation
• Limited Edition (Micro-Batch)
• Bohaté na antioxidanty a theobromin

Chuťový profil:
Vůně: Citrusová borovice, dotek máty
Chuť: Začátek chuti je sladce dřevitě pryskyřičný, kokos, máta, citrónová kůra, sladkost datlí a konec je svěží  s nádechem do borovice.
Dochuť: Káva, datle, borovice, santalové dřevo.

 

Ekvádor
Původ bobů
Ekvádor
Vyrobeno


Výrobce: To’ak Chocolate, Katalogové číslo: 850014211837 Hmotnost: 50 g

Složení

ekvádorské kakaové boby, třtinový cukr. Obsah kakaa: min. 75 %.

 

 

Nutriční hodnoty (na 100g):

Energie
2510 g
Tuky
44 g
z toho nasycené mastné kyseliny
7 g
Sacharidy
44 g
    z toho cukry
20 g
Vláknina
0 g
Bílkoviny
12 g
Sůl
0 g
Poznejte čokoládovnu

To’ak Chocolate

Tato výjimečná čokoládovna se zrodila v Ekvádoru v roce 2007. Založil ji Jerry Toth (na fotografii) a společně se svou neziskovou organozací Third Millennium Alliance zde pomohl založit ekologickou rezervaci, kde najdete 560 hektarů tropického lesa. Právě zde začal s kultivací místních kakaovníků a ručně vyrábět čokolády ve svém malém bambusovém domku uprostřed pralesa.
To’ak Chocolate vyrábí své tabulky ze vzácné místní odrůdy kakaa Nacional, jehož historie sahá až do období 5.300 let př. n. l., do dob, kdy kakao bylo vůbec poprvé objeveno a ochutnáno. Na počátku 21. století se věřilo, že tato odrůda již úplně vymizela. V údolí Piedra de Plata, kde mají To’ak Chocolate svou přírodní rezervaci však byly nalezeny kakaovníky, u kterých testy DNA potvrdily, že jde o 100% čistou odrůdu Nacional. Toto kakao je označováno jako „Heirloom by the Heirloom Cacao Preservation Fund.“
A jak o sobě říkají sami To’ak Chocolate: „To’ak posláním je změnit světový pohled na hořkou čokoládu a povznést výrobu a chuť na stejně silný zážitek, jakými jsou sklenička archivního vína nebo kvalitní whisky.“

Všechny čokolády od To’ak Chocolate

Hodnocení čokolády

Každému chutná něco jiného. Chuťová paleta souvisí s vašimi chuťovými buňkami. Tento graf může sloužit jako návod k chuťovým tónům, které můžeme v čokoládě najít, a poradí vám, jak se v chuti orientovat. Vaše Šárka.


Intenzita
Barva
ČERNÁ EBENOVÁ OŘECHOVÁ MAHAGON TŘEŠNĚ JANTAR OBILÍ SMETANOVÁ BÍLÁ TANINY HOŘKOST SLADKOST ČERSTVÉOVOCE SUŠENÉOVOCE KVĚTINY KOŘENÍ BYLINY PRAŽENÍ KARAMEL TEXTURA MLÉKO KAKAO JEMNOST