349
ks
Novinka
Šárka doporučuje
Vigdis Rosenkilde 60% mléčná čokoláda PERU PIURA BLANCO 60 g

KURS & SJOKOLADE
60% PERU PIURA BLANCO
60% mléčná čokoláda 60 g

Skladem 9 ks   Kdy mi zboží doručíte?
Zelený čaj, mochyně
Tóny
Silná
Intenzita
Švestky, karamel
Dochuť

Držitelka zlaté medaile od Academy of Chocolate. Mléčná vysokoprocentní tabulka z kakaových bobů piura, krásné karamelové barvy s lehkými tóny zralých švěstek s dochutí po vanilce. Tabulka, která potěší všechny milovníky mléčné klasiky!

349
312 Kč bez DPH
ks
🍫   Při objednávce nad 2499 Kč čokoláda od Willie's Cacao zdarma.

PŮVOD ČOKOLÁDY

Peru
Původ bobů
Peru
Vyrobeno


Výrobce: KURS & SJOKOLADE, Katalogové číslo: 7090064950246 Hmotnost: 60 g, 100 g = 581,67 Kč

Složení

kakaové boby piura Peru, cukr. Obsah kakaa: min. 70 %. Může obsahovat stopy ořechů, sóji, mléka, sezamu, vajec a pšenice. 

Nutriční hodnoty (na 100g):

Energie
2458/587 kJ/kcal
Tuky
40,6 g
    z toho nasycené mastné kyseliny
25,6 g
Sacharidy
44.,9 g
    z toho cukry
34 g
Vláknina
7,9 g
Bílkoviny
10,6 g
Sůl
0 g
Poznejte čokoládovnu

KURS & SJOKOLADE

Vigdis Rosenkilde je norská čokolatiérka, která se specializuje na výrobu bean-to-bar čokolády z peruánského kakaa. Počátkem své kariéry se věnovala cukrářství, ale její vášeň pro kakao ji přivedla do Latinské Ameriky, kde navštívila přes 50 kakaových plantáží, zejména v Peru. Zde našla ideální podmínky pro pěstování kvalitního kakaa a navázala přímou spolupráci s místními farmáři. Její čokolády jsou vyráběny přímo v Peru, což přispívá k místní ekonomice a zajišťuje čerstvost surovin. Vigdis klade důraz na etickou produkci a transparentnost celého procesu od bobu po tabulku.

Její 70% tmavá čokoláda Quellouno získala v roce 2024 zlatou medaili na International Chocolate Awards a byla označena za nejlepší tmavou čokoládu na světě . Kromě výroby čokolády pořádá také degustace a kurzy, kde sdílí své znalosti o kakau a výrobě čokolády

Všechny čokolády od KURS & SJOKOLADE

Hodnocení čokolády

Každému chutná něco jiného. Chuťová paleta souvisí s vašimi chuťovými buňkami. Tento graf může sloužit jako návod k chuťovým tónům, které můžeme v čokoládě najít, a poradí vám, jak se v chuti orientovat. Vaše Šárka.


Intenzita
Barva
ČERNÁ EBENOVÁ OŘECHOVÁ MAHAGON TŘEŠNĚ JANTAR OBILÍ SMETANOVÁ BÍLÁ TANINY HOŘKOST SLADKOST ČERSTVÉOVOCE SUŠENÉOVOCE KVĚTINY KOŘENÍ BYLINY PRAŽENÍ KARAMEL TEXTURA MLÉKO KAKAO JEMNOST
Podobné čokolády

DALŠÍ SKVĚLÉ ČOKOLÁDY

Novinka
Šárka doporučuje
Vigdis Rosenkilde 100% hořká čokoláda PERU PIURA BLANCO 60 g

KURS & SJOKOLADE

100% PERU PIURA BLANCO

100% hořká čokoláda 60 g
349
Do košíku
ks
Novinka
Šárka doporučuje
Vigdis Rosenkilde 60% mléčná čokoláda PERU PIURA BLANCO 60 g

KURS & SJOKOLADE

60% PERU PIURA BLANCO

60% mléčná čokoláda 60 g
349
Do košíku
ks
Novinka
Šárka doporučuje
Vigdis Rosenkilde 80% hořká čokoláda PERU CHUNCHO 60 g

KURS & SJOKOLADE

80% PERU CHUNCHO

80% hořká čokoláda 60 g
349
Do košíku
ks