349
ks
Novinka
Šárka doporučuje
Vigdis Rosenkilde 80% hořká čokoláda PERU CHUNCHO 60 g

KURS & SJOKOLADE
80% PERU CHUNCHO
80% hořká čokoláda 60 g

Skladem 9 ks   Kdy mi zboží doručíte?
Sušené čerstvé ovoce
Tóny
Silná
Intenzita
Višně, grep, růže
Dochuť

Pro milovníky čokolád s vysokým obsahem kakaa tu máme tuto krásnou a vynikající tabulku z peruánského kakaa chuncho z oblasti Echarate. Čokoláda má výraznou ovocnou kyselinku, v ústech chladí, má výrazné tóny grepu a kyselých višní a v dochuti objevíte jemný nádech růže.

349
312 Kč bez DPH
ks
🍫   Při objednávce nad 2499 Kč čokoláda od Willie's Cacao zdarma.

PŮVOD ČOKOLÁDY

Peru
Původ bobů
Peru
Vyrobeno


Výrobce: KURS & SJOKOLADE, Katalogové číslo: 7090064950321 Hmotnost: 60 g, 100 g = 581,67 Kč

Složení

kakaové boby chuncho z Encharte, cukr. Obsah kakaa: min. 80 %. Může obsahovat stopy ořechů, sóji, mléka, sezamu, vajec a pšenice. 

Nutriční hodnoty (na 100g):

Energie
2722/650,6 kJ/kcal
Tuky
53,3 g
    z toho nasycené mastné kyseliny
31,8 g
Sacharidy
34,1 g
    z toho cukry
24,5 g
Vláknina
10,4 g
Bílkoviny
8,6 g
Sůl
0 g
Poznejte čokoládovnu

KURS & SJOKOLADE

Vigdis Rosenkilde je norská čokolatiérka, která se specializuje na výrobu bean-to-bar čokolády z peruánského kakaa. Počátkem své kariéry se věnovala cukrářství, ale její vášeň pro kakao ji přivedla do Latinské Ameriky, kde navštívila přes 50 kakaových plantáží, zejména v Peru. Zde našla ideální podmínky pro pěstování kvalitního kakaa a navázala přímou spolupráci s místními farmáři. Její čokolády jsou vyráběny přímo v Peru, což přispívá k místní ekonomice a zajišťuje čerstvost surovin. Vigdis klade důraz na etickou produkci a transparentnost celého procesu od bobu po tabulku.

Její 70% tmavá čokoláda Quellouno získala v roce 2024 zlatou medaili na International Chocolate Awards a byla označena za nejlepší tmavou čokoládu na světě . Kromě výroby čokolády pořádá také degustace a kurzy, kde sdílí své znalosti o kakau a výrobě čokolády

Všechny čokolády od KURS & SJOKOLADE

Hodnocení čokolády

Každému chutná něco jiného. Chuťová paleta souvisí s vašimi chuťovými buňkami. Tento graf může sloužit jako návod k chuťovým tónům, které můžeme v čokoládě najít, a poradí vám, jak se v chuti orientovat. Vaše Šárka.


Intenzita
Barva
ČERNÁ EBENOVÁ OŘECHOVÁ MAHAGON TŘEŠNĚ JANTAR OBILÍ SMETANOVÁ BÍLÁ TANINY HOŘKOST SLADKOST ČERSTVÉOVOCE SUŠENÉOVOCE KVĚTINY KOŘENÍ BYLINY PRAŽENÍ KARAMEL TEXTURA MLÉKO KAKAO JEMNOST
Podobné čokolády

DALŠÍ SKVĚLÉ ČOKOLÁDY

Novinka
Šárka doporučuje
Vigdis Rosenkilde 100% hořká čokoláda PERU PIURA BLANCO 60 g

KURS & SJOKOLADE

100% PERU PIURA BLANCO

100% hořká čokoláda 60 g
349
Do košíku
ks
Novinka
Šárka doporučuje
Vigdis Rosenkilde 60% mléčná čokoláda PERU PIURA BLANCO 60 g

KURS & SJOKOLADE

60% PERU PIURA BLANCO

60% mléčná čokoláda 60 g
349
Do košíku
ks
Novinka
Šárka doporučuje
Vigdis Rosenkilde 80% hořká čokoláda PERU CHUNCHO 60 g

KURS & SJOKOLADE

80% PERU CHUNCHO

80% hořká čokoláda 60 g
349
Do košíku
ks
Novinka
Šárka doporučuje
Vigdis Rosenkilde 70% hořká čokoláda PERU CHUNCHO 60 g

KURS & SJOKOLADE

70% PERU CHUNCHO

70% hořká čokoláda 60 g
349
Do košíku
ks