299
ks

Friis-Holm
BARBA NICARAGUA
70% hořká čokoláda 100 g

Skladem 9 ks
Jemné, pepř
Tóny
Silná
Intenzita
Skořice
Dochuť

Nikaragujské kakaové boby Barba jsou jedním z nejvzácnějších kakaových odrůd na světě. V celé Nikaragui (a možná i ve světě) má odrůda Barba jen 100 stromů. Strom této odrůdy má díky svým hmyzím obyvatelům specifický vzhled plnovousu - odtud název Barba. Velmi jemné, ale silné kakaové tóny smíchané s pepřem a skořicí.

299
260 Kč bez DPH
ks

PŮVOD ČOKOLÁDY

Nikaragua
Původ bobů
Dánsko
Vyrobeno


Výrobce: FRIIS-HOLM CHOKOLADE, Katalogové číslo: 5711806409014 Hmotnost: 100 g, 100 g = 299,00 Kč

Složení

kakaové boby, třtinový cukr, kakaové máslo. Může obsahovat stopy mléka. Obsah kakaa: min. 70 %.

Nutriční hodnoty (na 100g):

Energie
2425/579 kJ/kcal
Tuky
36 g
    z toho nasycené mastné kyseliny
12 g
Sacharidy
38 g
    z toho cukry
30 g
Vláknina
- g
Bílkoviny
7,5 g
Sůl
0,01 g

CERTIFIKÁTY A OCENĚNÍ

Čokolády, které nabízíme, získávají celou řadu ocenění. Ani čokoláda Barba Nicaragua od Friis-Holm není výjimkou. Získala tato ocenění a certifikáty:

Vegan

Vyberte si z široké nabídky veganských tabulek. V sortimentu máme kromě těch certifikovaných i celou řadu hořkých čokolád s příchutěmi, které jsou z podstaty věci také veganské bez živočišných přísad.

International Chocolate Awards – European, Middle Eastern and African Bean-to-bar

International Chocolate Awards je nezávislá soutěž, která oceňuje výrobce nejlepší čokolády z celého světa. Jako jediná plně nezávislá mezinárodní soutěž na světě usiluje o podporu čokoládoven, a hlavně malých společností a plantážníků pracujících se základní surovinou – kakaem.

Palm Oil Free

Tato čokoláda je 100% bez palmového oleje. Tím přispíváme k ochraně tropických deštných lesů v jihovýchodní Asii, Africe i Jižní Americe, a chráníme tak životní prostředí místních obyvatel, rostlin i živočichů.

Poznejte čokoládovnu

FRIIS-HOLM CHOKOLADE

Mikkel Friis-Holm, původně šéfkuchař, zakladatel čokoládové značky Friis-Holm Chocolade, je opravdu zanícený pro svou sladkou práci. Patří mezi špičku nejlepších čokolatiérů světa.

Mikkel se k čokoládě dostal přes svá studia DNA kakaa v Nikaragui ve Střední Americe. Na základě těchto znalostí si při výrobě svých tabulek pohrává s dobou fermentace, kdy nechává některé kakaové boby fermentovat kratší dobu nebo nechává kakao stejného původu a odrůdy obracet ve fermentačních boxech dvakrát a třikrát. Můžete tedy ochutnat dvě tabulky čokolády z jedné várky kakaových bobů a posoudit, do jaké míry může nepatrná změna v procesu výroby finálně ovlivnit její chuť.

Téměř každá z čokolád získala prestižní ocenění Chocolate Awards ve světové nebo evropské kategorii a opravdu si je zaslouží. Pokud ochutnáte jednu, nebudete chtít nikdy přestat.

Všechny čokolády od FRIIS-HOLM CHOKOLADE

Hodnocení čokolády

Každému chutná něco jiného. Chuťová paleta souvisí s vašimi chuťovými buňkami. Tento graf může sloužit jako návod k chuťovým tónům, které můžeme v čokoládě najít, a poradí vám, jak se v chuti orientovat. Vaše Šárka.


Intenzita
Barva
ČERNÁ EBENOVÁ OŘECHOVÁ MAHAGON TŘEŠNĚ JANTAR OBILÍ SMETANOVÁ BÍLÁ TANINY HOŘKOST SLADKOST ČERSTVÉOVOCE SUŠENÉOVOCE KVĚTINY KOŘENÍ BYLINY PRAŽENÍ KARAMEL TEXTURA MLÉKO KAKAO JEMNOST
Průměrné hodnocení 5. Vypočteno z 1 hodnocení
Všechna hodnocení
Zuzana -
10.05.2022

Jedna z najlepších, ktorú som od Friis-Holm doteraz mala.

Podobné čokolády

DALŠÍ SKVĚLÉ ČOKOLÁDY

-17% Expirace
Akce
Bio
FRIIS-HOLM O´PAYO 50% mléčná čokoláda BIO 100 g

Friis-Holm

O'Payo mléčná

50% mléčná čokoláda 100 g
299
248

Friis-Holm

O´Payo Hazelnut

50% mléčná čokoláda s ořechy 100 g
299
-33% Akce
Expirace
FRIIS-HOLM DARK MILK 55% mléčná čokoláda 100 g

Friis-Holm

Dark Milk

55% mléčná čokoláda 100 g
299
199

Friis-Holm

Dark milk

65% mléčná čokoláda 100 g
299
Bio
FRIIS-HOLM O´PAYO 68% hořká čokoláda BIO 100 g

Friis-Holm

O'Payo Nicaragua

68% hořká čokoláda 100 g
299

Friis-Holm

La Dalia Nicaragua

60% hořká čokoláda 100 g
299

Friis-Holm

La Dalia Nicaragua s boby

60% hořká čokoláda 100 g
299
-33% Akce
Expirace
FRIIS-HOLM LA DALIA 70% hořká čokoláda Nicaragua 100 g

Friis-Holm

La Dalia Nicaragua

70% hořká čokoláda 100 g
299
199
-17% Akce
Expirace
FRIIS-HOLM LA DALIA 85% hořká čokoláda Nicaragua 100 g

Friis-Holm

La Dalia Nicaragua

85% hořká čokoláda 100 g
299
248
-17% Akce
Expirace
FRIIS-HOLM RUGOSO 70% hořká čokoláda, Bad fermentation 100 g

Friis-Holm

Rugoso Bad Fermentation

70% hořká čokoláda 100 g
299
248
-17% Akce
Expirace
FRIIS-HOLM CHUNO DOUBLE TURNED 70% hořká čokoláda 100 g

Friis-Holm

Chuno Double Turned

70% hořká čokoláda 100 g
299
248

Friis-Holm

Johe Nicaragua

70% hořká čokoláda 100 g
299

Friis-Holm

Indio Rojo

70% hořká čokoláda 100 g
299
Bio
FRIIS-HOLM MADAGASCAR slow dried 64% hořká čokoláda BIO 100 g

Friis-Holm

Madagascar slow dried

64% hořká čokoláda 100 g
299