299
ks

Friis-Holm
RUGOSO BAD FERMENTATION
70% hořká čokoláda 100 g

Skladem 23 ks
Zralé švestky, banán
Tóny
Silná
Intenzita
Koření
Dochuť

Rugoso je typickou odrůdou pro Nikaraguu. Fermentace neboli kvašení kakaa pro tuto tabulku, porušuje všechna zažitá pravidla tohoto procesu - zkrácená doba kvašení dodá bobům intenzivní květinovou chuť s tóny nezralých švestek a zelených banánů. Stejně jako zraje dobré víno zraje i tato tabulka čokolády. Nejlépe chutná 18 měsíců od jejího vyrobení, kdy v její chuti najdete zralé švestky a koření.

299
260 Kč bez DPH
ks

PŮVOD ČOKOLÁDY

Nikaragua
Původ bobů
Dánsko
Vyrobeno


Výrobce: FRIIS-HOLM CHOKOLADE, Katalogové číslo: 5711806417019 Hmotnost: 100 g

Složení

kakaové boby, třtinový cukr, kakaové máslo. Může obsahovat stopy mléka. Obsah kakaa min. 70 %.

Nutriční hodnoty (na 100g):

Energie
2425/579 kJ/kcal
Tuky
36 g
    z toho nasycené mastné kyseliny
12 g
Sacharidy
38 g
    z toho cukry
30 g
Vláknina
g
Bílkoviny
7,5 g
Sůl
0,01 g
Poznejte čokoládovnu

FRIIS-HOLM CHOKOLADE

Mikkel Friis-Holm, původně šéfkuchař, zakladatel čokoládové značky Friis-Holm Chocolade, je opravdu zanícený pro svou sladkou práci. Patří mezi špičku nejlepších čokolatiérů světa.

Mikkel se k čokoládě dostal přes svá studia DNA kakaa v Nikaragui ve Střední Americe. Na základě těchto znalostí si při výrobě svých tabulek pohrává s dobou fermentace, kdy nechává některé kakaové boby fermentovat kratší dobu nebo nechává kakao stejného původu a odrůdy obracet ve fermentačních boxech dvakrát a třikrát. Můžete tedy ochutnat dvě tabulky čokolády z jedné várky kakaových bobů a posoudit, do jaké míry může nepatrná změna v procesu výroby finálně ovlivnit její chuť.

Téměř každá z čokolád získala prestižní ocenění Chocolate Awards ve světové nebo evropské kategorii a opravdu si je zaslouží. Pokud ochutnáte jednu, nebudete chtít nikdy přestat.

Všechny čokolády od FRIIS-HOLM CHOKOLADE

Hodnocení čokolády

Každému chutná něco jiného. Chuťová paleta souvisí s vašimi chuťovými buňkami. Tento graf může sloužit jako návod k chuťovým tónům, které můžeme v čokoládě najít, a poradí vám, jak se v chuti orientovat. Vaše Šárka.


Intenzita
Barva
ČERNÁ EBENOVÁ OŘECHOVÁ MAHAGON TŘEŠNĚ JANTAR OBILÍ SMETANOVÁ BÍLÁ TANINY HOŘKOST SLADKOST ČERSTVÉOVOCE SUŠENÉOVOCE KVĚTINY KOŘENÍ BYLINY PRAŽENÍ KARAMEL TEXTURA MLÉKO KAKAO JEMNOST
Podobné čokolády

DALŠÍ SKVĚLÉ ČOKOLÁDY

Bio
FRIIS-HOLM O´PAYO 50% mléčná čokoláda 100 g

Friis-Holm

O'Payo mléčná

50% mléčná čokoláda 100 g
299
Bio
FRIIS-HOLM O´PAYO HAZELNUT 50% mléčná čokoláda s ořechy 100 g

Friis-Holm

O´Payo Hazelnut

50% mléčná čokoláda s ořechy 100 g
299
Novinka
Bio
FRIIS-HOLM O´PAYO LIQUORICE 50% mléčná čokoláda se slanou lékořicí 100 g

Friis-Holm

O´Payo Liquorice

50% mléčná čokoláda se slanou lékořicí 100 g
299
Bio
FRIIS-HOLM WHITE 40% bílá čokoláda Ekvádor 100 g

Friis-Holm

White Ecuador

40% bílá čokoláda 100 g
299

Friis-Holm

Dark Milk

55% mléčná čokoláda 100 g
299

Friis-Holm

Dark milk

65% mléčná čokoláda 100 g
299
Bio
FRIIS-HOLM O´PAYO 68% hořká čokoláda 100 g

Friis-Holm

O'Payo Nicaragua

68% hořká čokoláda 100 g
299

Friis-Holm

La Dalia Nicaragua

60% hořká čokoláda 100 g
299

Friis-Holm

La Dalia Nicaragua s boby

60% hořká čokoláda 100 g
299

Friis-Holm

La Dalia Nicaragua

70% hořká čokoláda 100 g
299

Friis-Holm

La Dalia Nicaragua

85% hořká čokoláda 100 g
299

Friis-Holm

Medagla Nicaragua

70% hořká čokoláda 100 g
299
-51% Expirace
Akce
FRIIS-HOLM MEDAGLA SOY 70% hořká čokoláda se sojou 100g

Friis-Holm

Medagla Soy Nicaragua

70% hořká čokoláda se sójou 100g
299
148

Friis-Holm

Chuno Double Turned

70% hořká čokoláda 100 g
299

Friis-Holm

Barba Nicaragua

70% hořká čokoláda 100 g
299

Friis-Holm

Nicaliso Nicaragua

70% hořká čokoláda 100 g
299

Friis-Holm

Johe Nicaragua

70% hořká čokoláda 100 g
299

Friis-Holm

Indio Rojo

70% hořká čokoláda 100g
299

Friis-Holm

Madagascar fast dried

64% hořká čokoláda 100 g
299

Friis-Holm

Madagascar slow dried

64% hořká čokoláda 100 g
299