Prodej skončil
-14% Jordi's 75% hořká INDONESIA LIMITED 50 g

Jordi's
INDONESIA GUARA ESTATE
75% hořká čokoláda 50 g

Čerstvé ovoce, grapefruit
Tóny
Silná
Intenzita
Květiny, bonbóny, pražené ořechy
Dochuť

Tahle tabulka nás dostala na první ochutnání, vlastně první přičichnutí. Voní nádherně po čerstvém ovoci, citrusech - hlavně grapefruitu a jemně je tam cítit čerstvě upečený chléb. V chuti tabulky najdete dále čerstvé meruňky nebo broskve, rozkvetlé květiny, a v dochuti narazíte na čerstvé vlašské ořechy.

Jordi's k výrobě této čokolády použili boby z oblasti Gaura na ostrově Paula Sumba, kde je pěstuje sdružení farmářů pod hlavičkou Gaura Estate. Podnik založil v roce 1990 místní progresivní pěstitel Hengky Lianto, aby zlepšil jak způsob pěstování a zpracování kakaa, tak i živobytí místní komunity. Kakaovník zde roste ve výšce cca 200 m.n.m.. Jedná se o směs bobů odrůdy Criollo a různých hybridů odrůdy Trinitario. Kakao se zde sklízí hlavně od května do srpna. Fermentace probíhá centrálně po dobu pěti dnů. Kakaové boby se poté suší na slunci šest až osm dní. Díky pečlivé práci místních farmářů si užijete opravdu jedinečnou chuť čokolády.

Prodej skončil

Vyzkoušejte některý z našich ostatních produktů:

Jordi's

TMA

77% hořká čokoláda 50 g
124
Do košíku
ks

Jordi's

POP

40% bílá čokoláda s drcenými boby 50 g
124
Do košíku
ks

Jordi's

TRK

55% mléčná čokoláda s kozím mlékem 50 g
124
Do košíku
ks

Jordi's

TOP

67% hořká čokoláda s drcenými boby 50 g
124
Do košíku
ks

PŮVOD ČOKOLÁDY

Tanzánie
Původ bobů
Česko
Vyrobeno


Výrobce: Jordi's chocolate, Katalogové číslo: 8594176052762 Hmotnost: 50 g

Složení

kakaové boby, třtinový cukr, kakaové máslo. Obsah kakaa: min. 75 %. Může obsahovat stopy lískových ořechů, mandlí a mléka.

Nutriční hodnoty (na 100g):

Energie
2519 g
Tuky
43 g
z toho nasycené mastné kyseliny
26 g
Sacharidy
44 g
    z toho cukry
24 g
Vláknina
0 g
Bílkoviny
9 g
Sůl
0.03 g
Poznejte čokoládovnu

Jordi's chocolate

V létě roku 2010 byl v Hradci Králové založen Salón čokolády – Jordi's Chocolate, pány Stejskalem a Koudelkou.

Po usilovné práci a vzdělávání sebe i zákazníků v oblasti opravdové čokolády se jim podařilo založit na počátku roku 2012 malou manufakturu na výrobu čokolády od kakaového bobu po tabulku. Od konce První republiky jsou Jordi's Chocolate v Česku první, kdo se o něco takového pokusil. Podařilo se tak alespoň trochu vrátit čas čokolády zpátky do České republiky. 

Jordi's Chocolate získali i několik prestižních mezinárodních ocenění, včetně medailí od Academy of Chocolate.

Všechny čokolády od Jordi's chocolate

Hodnocení čokolády

Každému chutná něco jiného. Chuťová paleta souvisí s vašimi chuťovými buňkami. Tento graf může sloužit jako návod k chuťovým tónům, které můžeme v čokoládě najít, a poradí vám, jak se v chuti orientovat. Vaše Šárka.


Intenzita
Barva
ČERNÁ EBENOVÁ OŘECHOVÁ MAHAGON TŘEŠNĚ JANTAR OBILÍ SMETANOVÁ BÍLÁ TANINY HOŘKOST SLADKOST ČERSTVÉOVOCE SUŠENÉOVOCE KVĚTINY KOŘENÍ BYLINY PRAŽENÍ KARAMEL TEXTURA MLÉKO KAKAO JEMNOST
Podobné čokolády

DALŠÍ SKVĚLÉ ČOKOLÁDY

Jordi's

TRK

55% mléčná čokoláda s kozím mlékem 50 g
124
Do košíku
ks

Jordi's

POP

40% bílá čokoláda s drcenými boby 50 g
124
Do košíku
ks

Jordi's

TOP

67% hořká čokoláda s drcenými boby 50 g
124
Do košíku
ks

Jordi's

TMA

77% hořká čokoláda 50 g
124
Do košíku
ks