99
ks
Novinka
V posledním týdnu zakoupili 3 zákazníci
Jordi's 75% hořká Tanzanie LIMITED 50g

jordi's chocolate
TANZANIE KOKOA KAMILI
75% hořká čokoláda 50 g

Skladem více než 100 ks
červené ovoce
Tóny
Silná
Intenzita
dřevité tóny
Dochuť

Kokoa Kamili patří mezi čokolatiéry k jedné z nejoblíbenějších kakaových destinací. Kakaové boby odrůdy Trinitario, která se zde pěstuje již od r. 1880, pocházejí od místních mini-pěstitelů, kteří neznají žádnou jinou metodu než BIO. Před fermentací se boby nechají přes noc částečně odkapat na sítech. Samotná fermentace probíhá centrálně, po dobu 6 dní v kaskádovém systému dřevěných beden. Poté se boby suší 5 až 7 dní na slunci. Tabulka byla mletá 42 hodin a doba zrání je minimálně sedm dní. V chuti můžete cítit například lesní ovoce a švestky s příjemnými dřevitými tóny.

99
86 Kč bez DPH
ks

PŮVOD ČOKOLÁDY

Tanzánie
Původ bobů
Česko
Vyrobeno


Výrobce: Jordi's chocolate, Katalogové číslo: 8594176052717 Hmotnost: 50 g

Složení

kakaové boby, třtinový cukr, kakaové máslo. Obsah kakaa min. 75 %. Může obsahovat stopy lískových ořechů, mandlí a mléka.

Nutriční hodnoty (na 100g):

Energie
2519/602 kJ/kcal
Tuky
43 g
    z toho nasycené mastné kyseliny
26 g
Sacharidy
44 g
    z toho cukry
24 g
Vláknina
- g
Bílkoviny
9 g
Sůl
0,03 g
Poznejte čokoládovnu

Jordi's chocolate

V létě roku 2010 byl v Hradci Králové založen Salón čokolády – Jordi's Chocolate, pány Stejskalem a Koudelkou.

Po usilovné práci a vzdělávání sebe i zákazníků v oblasti opravdové čokolády se jim podařilo založit na počátku roku 2012 malou manufakturu na výrobu čokolády od kakaového bobu po tabulku. Od konce První republiky jsou Jordi's Chocolate v Česku první, kdo se o něco takového pokusil. Podařilo se tak alespoň trochu vrátit čas čokolády zpátky do České republiky. 

Jordi's Chocolate získali i několik prestižních mezinárodních ocenění, včetně medailí od Academy of Chocolate.

Všechny čokolády od Jordi's chocolate

Hodnocení čokolády

Každému chutná něco jiného. Chuťová paleta souvisí s vašimi chuťovými buňkami. Tento graf může sloužit jako návod k chuťovým tónům, které můžeme v čokoládě najít, a poradí vám, jak se v chuti orientovat. Vaše Šárka.


Intenzita
Barva
ČERNÁ EBENOVÁ OŘECHOVÁ MAHAGON TŘEŠNĚ JANTAR OBILÍ SMETANOVÁ BÍLÁ TANINY HOŘKOST SLADKOST ČERSTVÉOVOCE SUŠENÉOVOCE KVĚTINY KOŘENÍ BYLINY PRAŽENÍ KARAMEL TEXTURA MLÉKO KAKAO JEMNOST
Podobné čokolády

DALŠÍ SKVĚLÉ ČOKOLÁDY

Jordi's

Créma

oříškovo-čokoládový krém 75 g
120

Jordi's

TRK

55% mléčná čokoláda s kozím mlékem 50g
99

Jordi's

POP

40% bílá čokoláda s drcenými boby 50 g
99

Jordi's

MLČ

53% mléčná čokoláda 50 g
90

Jordi's

TOP

67% hořká čokoláda s drcenými boby 50g
99

Jordi's

TMA

77% hořká čokoláda 50 g
95