Blog

Chocolate is undoubtedly one of the most popular delicacies, so it's no wonder it has its own blog. Read our posts about chocolate from our experienced taster and her colleagues at Chocolate.cz.

Co dělá degustátorka čokolády ve své práci?

Kakao a výroba čokolády se již dlouhou dobu těší velkému zájmu. Tomuto tématu se ve své práci každý den věnuje degustátorka čokolády. Co taková profese obnáší? Jak se k ní člověk dostane? A kolik degustátorů čokolády v ČR existuje?


Otevřít článek  

Vítězové International Chocolate Awards 2023

Milovníci čokolády, gratulujeme za loňský rok všem čokoládovým vítězům, kteří získali medaile na světovém finále Intermartional Chocolate Awards 2023. V letošním ročníku nám opět udělaly radost radost čokoládovny z České republiky: Lidka z Kutné Hory a hlavně Lílá ze Staré Paky, která získala svou první bronzovou medaili. Tady máte výběr ze seznamu oceněných, některé z nich najdete i na našem e-shopu. Dostaly by tyhle čokolády medaili i od vás? Vaše Šárka


Otevřít článek  

Nejlepší COOKIES (sůši) na světě

Jaká je vaše představa o těch nejlepších sušenkách? Máme pro vás recept, který zaručeně splní vaše sušenkové sny. Ty nejčokoládovější z čokoládových sušenek, které mají měkký střed a na povrchu křupnou. Hned jsou hotové a se sklenicí mléka nebo vámi oblíbeným šálkem čaje či kávy vás potěší na těle i na duchu a nejen vás, ale i všechny kolem, kterým dáte ochutnat.


Otevřít článek  

Čokoláda ve filmu

Jako milovníci čokolády určitě patříte i k fanouškům čokoládových filmů. Filmů, které vás „donutí“ po prvních minutách vyrazit k sladké domácí skříni a najít Vaši oblíbenou čokoládovou tabulku.


Otevřít článek  

Bílá čokoláda – je to vůbec čokoláda?

Určitě jste se setkali s názorem, že bílá čokoláda, vlastně ani čokoláda není. I v obchodě se mi často stává, že zákazníci přicházejí pro čokoládu a automaticky bílou čokoládu zavrhují, právě se slovy, že o čokoládu vůbec nejde. Jak to s ní vlastně je?


Otevřít článek  

Aktuální trendy v čokoládovém světě

Stejně tak, jak je tomu ve světě gastronomie, ale například i módy, se mění trendy ve světě ochucených čokolád. Každé zhruba dva roky přicházejí čokolatiéři s novinkami a v některých případech i velmi netradičními kombinacemi chutí. Samozřejmě zůstávají KLASIKY, o kterých si myslím, že nevystřídá nikdy nic, jako jsou oříšky, slaný karamel, chilli nebo mořská sůl.


Otevřít článek