Blog

Čokoláda je bezpochyby jednou z nejoblíbenějších pochutin, a tak není divu že má i vlastní blog. Přečtěte si naše příspěvky o čokoládě od naší zkušené degustátorky.

Tohle je To'ak, nejlepší čokoláda na světě

Slyšeli jste někdy o svatém grálu? Bájném předmětu, který hledali rytíři v dobách křížových výprav. Možná jste o něm zaslechli v legendách o králi Artušovi a jeho pobočnících sedících kolem kulatého stolu. Předmět, který je nejvzácnější ze všech a který nikdo nikdy neviděl. Je nám ctí, že stejnou vzácnost vám můžeme nabídnout my. Vzácnost, která je tou největší ve světě těch nejlepších čokolád – To’ak Chocolate.


Otevřít článek  

Nejlepší COOKIES (sůši) na světě

Jaká je vaše představa o těch nejlepších sušenkách? Máme pro vás recept, který zaručeně splní vaše sušenkové sny. Ty nejčokoládovější z čokoládových sušenek, které mají měkký střed a na povrchu křupnou. Hned jsou hotové a se sklenicí mléka nebo vámi oblíbeným šálkem čaje či kávy vás potěší na těle i na duchu a nejen vás, ale i všechny kolem, kterým dáte ochutnat.


Otevřít článek  

Čokoláda ve filmu

Jako milovníci čokolády určitě patříte i k fanouškům čokoládových filmů. Filmů, které vás „donutí“ po prvních minutách vyrazit k sladké domácí skříni a najít Vaši oblíbenou čokoládovou tabulku.


Otevřít článek  

Bílá čokoláda – je to vůbec čokoláda?

Určitě jste se setkali s názorem, že bílá čokoláda, vlastně ani čokoláda není. I v obchodě se mi často stává, že zákazníci přicházejí pro čokoládu a automaticky bílou čokoládu zavrhují, právě se slovy, že o čokoládu vůbec nejde. Jak to s ní vlastně je?


Otevřít článek  

Aktuální trendy v čokoládovém světě

Stejně tak, jak je tomu ve světě gastronomie, ale například i módy, se mění trendy ve světě ochucených čokolád. Každé zhruba dva roky přicházejí čokolatiéři s novinkami a v některých případech i velmi netradičními kombinacemi chutí. Samozřejmě zůstávají KLASIKY, o kterých si myslím, že nevystřídá nikdy nic, jako jsou oříšky, slaný karamel, chilli nebo mořská sůl.


Otevřít článek  

Jak poznat kvalitní čokoládu v pěti krocích

Čokoláda je bezpochyby jednou z nejoblíbenějších pochutin, a tak není divu, že se dá koupit na každém rohu a v supermarketech jsou jí plné regály. Ale stejně jako u jiných potravin (vína, sýry, káva a další), v kvalitě různých značek jsou obrovské rozdíly. Jak v obchodě nebo na internetu poznat, jaká čokoláda stojí za to a které se raději vyhnout obloukem? Pokusím se vám poradit v pěti stručných bodech. Jak tedy poznat kvalitní čokoládu ještě před ochutnáním?


Otevřít článek