Stejně tak, jak je tomu ve světě gastronomie, ale například i módy, se mění trendy ve světě ochucených čokolád. Každé zhruba dva roky přicházejí čokolatiéři s novinkami a v některých případech i velmi netradičními kombinacemi chutí. Samozřejmě zůstávají KLASIKY, o kterých si myslím, že nevystřídá nikdy nic, jako jsou oříšky, slaný karamel, chilli nebo mořská sůl.
Blog
Čokoláda je bezpochyby jednou z nejoblíbenějších pochutin, a tak není divu že má i vlastní blog. Přečtěte si naše příspěvky o čokoládě od naší zkušené degustátorky.
Dark Milk – kvalitní čokoláda nemusí být jen hořká
V posledních zhruba dvou letech je ve světě čokolády velmi intenzivně slyšet o takzvané Dark Milk čokoládě. Pokud si všímáte tabulek i v běžných obchodech s potravinami, určitě vám neunikly tabulky s tímto názvem od velkých komerčních výrobců.
Otevřít článek
Co je to bean-to-bar čokoláda a čím se liší od tabulky ze supermaketu
Lámete si občas hlavu nad tím, jak si vybrat kvalitní čokoládu a jaký je vlastně rozdíl mezi bean to bar tabulkami a těmi ze samoobsluhy? Máme pro vás malý vhled do rozdílů mezi těmito, na první pohled téměř stejnými, tabulkami.
Otevřít článek
Jak poznat kvalitní čokoládu v pěti krocích
Čokoláda je bezpochyby jednou z nejoblíbenějších pochutin, a tak není divu, že se dá koupit na každém rohu a v supermarketech jsou jí plné regály. Ale stejně jako u jiných potravin (vína, sýry, káva a další), v kvalitě různých značek jsou obrovské rozdíly. Jak v obchodě nebo na internetu poznat, jaká čokoláda stojí za to a které se raději vyhnout obloukem? Pokusím se vám poradit v pěti stručných bodech. Jak tedy poznat kvalitní čokoládu ještě před ochutnáním?
Otevřít článek
Jak to vlastně bylo aneb malé dějiny čokolády
Když se dnes řekne čokoláda, většina lidí si pravděpodobně představí tabulku hříšné chuti zabalenou v krásném obalu. Ale první čokoláda byla úplně jiná a v současnosti bychom ji za čokoládu ani nepovažovali.
Otevřít článek
Nové technologie v Čokoláda.cz
Nový e-shop Čokoláda.cz už jsme spustili, tím to ale rozhodně nekončí. Každý den přemýšlíme, jak využít moderní technologie a přinést tak milovníkům čokolády něco nového.
Otevřít článek
Čokoládou proti stresu a k dobré náladě
Konečně byly potvrzeny myšlenky starých Májů, Aztéků a nás všech, kteří se domníváme, že konzumace kvalitní čokolády snižuje pocity stresu, nervové zátěže, a naopak vyvolává pocity štěstí a pohody.
Otevřít článek
Kakaovník pravý – jak vypadá čokoláda na stromě?
Jak roste a kvete čokoláda? Kde se kakaovníkům daří nejlépe? A na jaké základní odrůdy se kakao vůbec dělí?
Otevřít článek